PS3 VS XBOX 360 – Exklusiva spel för 2008!

Regeringen för Xbox är nästan över. För sent har PS3 sett bättre och bättre ut. Det ser ut som att 2008 kommer att bli PlayStation-året. PlayStation 3 har många stora namntitlar som kommer ut i år och om alla spel från listan alla släpps faktiskt i år, kan vi bara säga WOW. Obs! Följande lista representerar inte på något sätt hela listan över exklusiva titlar för varje konsol. Det ger oss dock en ganska bra uppfattning om de spel som ryktas om att släppas i år.

PS3:

Resistance 2 (PS3)

Garanterad framgång. Medan det första var ett bra spel och ganska stor framgång, var det fortfarande bara en lanseringstitel. Föreställ dig vad de kan göra efter ett par år och spel under deras bälte. 8-spelare Co-Op! Förvänta dig stora saker från det här spelet.

Gran Turismo 5 Prologue (PS3)

Ytterligare en garanterad framgång. Den som spelar Gran Turismo kommer att fånga det här spelet. Om du är ett fan, är du ett fan. Det visuella fortsätter att förbättras, HD-repriser, säger nuff!

Haze (PS3)

Förhoppningsvis kommer spelet äntligen att sluta, det är långa förseningar i år. Detta spel lovar en intensiv action, inklusive 4-spelars co-op, drop-in, drop-out, split-screen, online eller lokala multiplayer-alternativ. Spelet fortsätter att imponera visuellt, med inte bara grafikkvaliteten utan också de mycket coola, unika designelementen.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (PS3)

Vem vet inte om det här spelet? Spelet är fortfarande månader borta och är redan episkt. Om något spel kan leva upp till den hype detta spel har fått, lämna det till Solid Snake, gammal eller ung. Liksom de flesta av spelen på den här listan är bilderna fantastiska. Spelet ser ut att packa i en enorm mängd historia och spel. Spelet har en enorm arsenal av vapen och strids- / smygrörelser. Om du äger en PS3 måste du nästan köpa den här. Du vet att du kommer att göra det.

SOCOM: Konfrontation (PS3)

Ännu tidigt på denna titel har få detaljer släppts. Spelet kommer att stödja upp till 32 spelare online. Anpassningsbara vapen ungefär som SOCOM 3. Liksom tidigare SOCOM-spel kommer fokus att vara online multiplayer. Tidiga ord säger att den här kommer att gå vägen för Warhawk och erbjuder online bara möjligen med ett Bluetooth-headset och allt. När allt kommer omkring, den ursprungliga SOCOM-typen av banbrytande headsetanvändning på konsoler.

LittleBigPlanet (PS3)

Kanske ett av årets mest innovativa, söta och förväntade spel. Little Big Planet ser ut att expandera PS3-publiken med detta “bygg-ditt-eget-spel” -spel. Ät ditt hjärta ut Nintendo Miis, det här spelet ser bra ut. Den tillåtna skjuvnivån för kreativitet är häpnadsväckande. Spelet stöder också 4-player co-op och versus. Dessutom är det barnvänligt utan att vara stötande söt.

God of War III (PS3)

PS2 gick ut med en smäll (även om den fortfarande hänger där inne) med den ursprungliga God of War, och senast är det uppföljaren, fortfarande på den åldrande konsolen. Människor har väntat på en riktig “nästa generations” God of War-upplevelse och det ser ut som om 2008 kommer att bli ditt år, möjligen. Inte mycket är vet än, men spelskaparen, David Jaffe, arbetar inte längre med serien så vi får bara vänta och se hur allt blir.

Final Fantasy XIII (PS3) – Final Fantasy Versus XIII (PS3)

Du är antingen ett fan, eller så måste du känna igen skalan av Final Fantasy-serien. Spelen fortsätter att ställa grafiska standarder för varje version. Nästa, XIII, ser ut att göra gott om sitt rykte. Inte bara förbättrar de igen alla visuella och berättande aspekter av spelet, de reviderar också striden. Striden i Final Fantasy XIII lovar att påskynda och intensifiera striderna.

MotorStorm 2 (PS3) [Teaser Trailer]

En annan uppföljare till en tidigare PS3-exklusiv, MotorStorm 2 har inte avslöjat mycket, men från trailern kan vi förvänta oss ännu en förrenderad stapel som är för hög för att de ska kunna nå grafik i spelet. Missförstå mig inte, originalet såg bra ut, men videon som de visade ett år tidigare såg 10 gånger bättre ut. Det här var den vackraste av alla tävlande på ett tag, men vi får se hur uppföljaren jämförs med Gran Turismo 5 HD senare i år. Några av förbättringarna inkluderar nya bilar / lastbilar / motorcyklar, banor, och bäst av allt, ett välbehövligt 4-spelare split-screen-läge. Spelet sägs också innehålla 16-spelare online-support.

Killzone 2 (PS3)

Så, video och skärmdumpar har visat hur bra spelet verkligen ser ut i handling. Men hur är det med spelet? Originalet berömdes inte exakt av kritiker, även om jag tyckte ganska om det (minus det stora antalet fel). Det var definitivt inte den “Halo Killer” som den utsågs som. Uppföljaren måste verkligen bevisa sig på en så trång skyttmarknad. Guerrilla Games har ännu inte avslöjat några riktiga detaljer om gameplay, dvs co-op, multiplayer, anpassning? Spelet ser dock bra ut. Antar att vi bara måste vänta och se.

XBOX 360:

Ninja Gaiden II (360)

Äntligen till Xbox 360, trodde jag att vi aldrig skulle komma hit. Ninja Gaiden II, den första officiella, sanna uppföljaren, lovar att öka allt som gjorde originalet så populärt. Mer action, fler skurkar, mer blod (nästan för mycket) och mer fart. Spelets skapare har också tagit upp de problem som vissa (många) hade med de andra spelen. De har sagt att utan att dumma ner det kommer de att ändra kontrollerna för att förbättra och minska frustrationen för nykomlingar. De lägger också till nya vapen i spelet och massor av nya karaktärsanimationer för att hålla grafiken fräsch.

För mänsklig (360)

En episk framställning, Too Human är redan inställd på att vara en del av en trilogi. Alla älskar en trilogi. De har skapat en enorm värld med unik teknik och organisk design. Spelet är byggt på historia, inklusive ett mycket ambitiöst nytt dynamiskt kamerasystem som alltid ska ge dig den bästa bilden av handlingen under spelet. Spelet har också en uppsjö av RPG-element för att hålla dig intresserad. Som med de flesta RPG kan du uppgradera nästan allt, från vapen till rustning, till speciella förmågor som förlänger din strid. Spelet har också ett unikt stridsystem som använder rätt analog stick för både närstrid och angrepp med olika intervall.

Fabel 2 (360)

Uppföljaren till ett spel som var ett stort steg i artificiell intelligens, Fable 2 ser ut att överträffa sin föregångare på alla sätt. Det ultimata valet mellan gott och ont. Den här gången är dina alternativ ännu större. I likhet med ett annat Lionhead-spel, Black & White, kommer spelaren att få ett husdjur för att hjälpa dig genom hela spelet, och också som en vän du kan binda dig till. Peter Molyneux, spelskaparen har sagt att han vill att spelet ska få spelaren att bli emotionellt involverad. Bara en gissning, men du kan förmodligen förvänta dig att din hund så småningom kommer att dö. Förutom ett spel med samvete är spelet ett av de första spelen som introducerar pengar i spelet innan det släpps. Det stämmer, du kan börja tjäna guld att spendera i Fable 2 innan spelet någonsin kommer i butikshyllan tack vare nedladdningsbara arkadspel på Xbox Live.

Banjo-Kazooie 3 (360)

Mycket lite är känt om Bajo-Kazooie 3, om det är i själva verket är det namnet. Sällsynt, företaget som utvecklade spelet, släppte en kort teasertrailer tillbaka i september 2006. Det visade verkligen inget spel, men visade dock en ny boxy konststil som du kan se i skärmdumparna ovan. Du kan förvänta dig de vanliga Bajo-Kazooie-plattformselementen, samla allt i sikte, lagarbete för att nå olika områden och slå olika fiender och stora öppna världar. Xbox 360 är inte exakt känd för att ha många plattformsspelare, så detta kommer att vara ett välkommet tillskott. Förra gången vi hade ett Banjo-spel var tillbaka på N64.

Gears of War 2 (360)

Måste jag verkligen säga något? Gears of War 2. Du visste att de skulle klara det. Den första var en så stor framgång, den slog faktiskt Halo för bästa online-multiplayer-spel, om bara för att det var den sista generationen Halo 2. Spelet innehåller allt nytt Unreal Engine 3 har att erbjuda. Fler fiender på skärmen, mer förstörelse, mer realistisk belysning och mer motorsågsåtgärd. Ytterligare en framväxtdag väntar oss i höst.

Halo Wars

Halo är inte död! Det är åtminstone inte Halo-universum. Halo Wars är det första Halo-spelet som inte är ett Halo-spel. Det är en realtidsstrategi. Medan spelet inte utvecklas enbart på Bungie, utvecklas det från grunden för Xbox 360 och konsolspel. Det betyder att de förmodligen har löst några av de problem som plågar många strategispel i realtid på konsoler. Visste du att Halo ursprungligen var ett strategispel i realtid som utvecklades för Mac? Det är sant.

Splinter Cell: Conviction (360)

Nästa steg för Sam Fisher ser anmärkningsvärt ut som ett Bourne Identity-spel. Som sagt, det ser fortfarande bra ut. De har tappat de gröna ögonglasögonen i utbyte mot en manväska (ala Jack Bauer), huvtröja och skägg, och de har ett avskalat och smutsigt, rå, Splinter Cell-spel där du nu är en flykting från lag. Det nya spelet ser ut att förändras mer än Sams mode, med fokus på vad Ubisoft kallar “Allt nytt improvisationsbaserat spel”. Där din inventering faktiskt är världen omkring dig, plocka upp och kasta stolar etc. Använd folkmassor till din fördel, liknande Assassin’s Creed. Detta kan vara ett bra sätt att fräscha upp serien, eller så kan det gå för långt från dess rötter och förlora fans.

Left 4 Dead (360)

Zombies, Co-Op, Valve, Source, sa nuff. “43 i Left 4 Dead betyder faktiskt något, det är inte bara l337 tala. Det stämmer, 4-player co-op för en zombie first person shooter. Många människor har höga förväntningar på den här, och det ser ut som det kunde lev upp till dem. Inte ett fan av att vara mänsklig, ja, de har täckt dig. Du kan välja att spela som en zombie eller “infekterad” som de heter i spelet. Det finns ett antal olika typer av zombies var och en med olika styrkor och svagheter. Hjärnätningen bör börja runt oktober.

Alan Wake (360)

Gillar du psykologiska thrillers? Alan Wake presenteras som mer av ett “film” -liknande spel än ett traditionellt actionspel. De kallar det officiellt en “psykologisk actionthriller”. Spelet har utvecklats ett tag nu (det vann GameSpys Best of E3 2005) och hävdar att det har ett släppdatum för 2008, det får vi se. Det ser vackert ut, utvecklaren har spenderat mycket tid på att verkligen fånga stämningen i en thriller. De har inkluderat full realtid dag till natt belysning och vädereffekter.

Honourable Mention: Heavy Rain (PS3), The Agency (PS3), LA Noire (PS3), Tekken 6 (PS3), Huxley (360), GTA4 (360 exclusive episodic content), Age of Conan (360)
Det är ganska lite och jag är trött. Detta borde ge dig något att tänka på om du gör ett konsolköp i år. Jag är säker på att det kommer många spel som inte finns på den här listan. Jag har just täckt några av de största konsolen exklusiva för 2008.

Läs också Videospellokalisering: Inget barns spel

Bookmark the permalink.

Comments are closed.