Fakta om CS: Source

Counter-Strike är en spelserie som funnits ända sedan år 2000, eller 1999 beroende på hur man räknar. Counter-Strike: Source är definitiva vår favorit-variant. Spelidén är i grund och botten mycket enkel, och det finns egentligen inte mycket till historia. Två lag spelar mot varandra: Det ena består av terrorister, det andra av anti-terrorister. De mål de båda lagen sedan har är ganska uppenbara. Terroristerna vill utföra en terroristattack, som det andra laget sedan ska stoppa. Man kan vinna genom att helt enkelt döda alla motståndare (något som i dagsläget känns rätt så realistiskt), men det finns mängder med mer subtila sätt att segra på.

Varje match i Counterstrike: Source består av två omgångar, där lagen turas om att vara tjuv och polis – errr, terrorister och antiterrorister, ungefär som i fotboll. Ingetdera lag ska kunna skylla sin förlust på att man hade solen i ögonen helt enkelt. Eller för att en viss bana gynnar den ena eller andra sidan och liknande. Och på tal om banor, så finns det en hel mängd att välja mellan. Stora, små, medelstora och så vidare. Variationen är mycket bra, och de flesta banorna känns detaljerade och väl genomtänkta. Men egentligen är det stora antalet banor inte så viktigt. På grund av sin natur, så känns varje match fräsch. Counter-Strike: Source är helt enkelt ett spel med lång hållbarhet. Det faktum att det har snart tio år på nacken utan att kännas daterat säger det mesta.

Det finns givetvis mycket mer att säga om Counter-Strike: Source. Till exempel om den olika utrustning och de olika vapen man kan köpa. Eller spelmotorn, som fortfarande håller måttet mer än väl. Men egentligen går inte Counter-Strike att beskriva. Det måste upplevas. Det faktum att det i stort sett inte finns några negativa recensioner av spelet att finna säger något om den status spelet har. En riktig klassiker, som säkert kommer att hålla i minst tio år till. Så i stället för att läsa om Counter-Strike: Source, skaffa det och prova själv. Gillar du first-person shooters och att samarbeta med andra så finns det knappast något bättre alternativ!

Comments are closed.