Hur man väljer videospel som både föräldrar och deras barn kommer att älska

För att höra föräldrar berätta om det är det perfekta videospelet pedagogiskt, ger små livslektioner, stärker handens ögonkoordination och håller barnen underhållna i ungefär 30 minuter åt gången. Att lyssna på barn verkar dock som att utbildningsegenskaper ligger långt under behovet av hastighet, action, radrörelser och fantastiska vapen. Det är svårt att tro att det finns spel som uppfyller de krav som både föräldrar och barn hoppas på.

Föräldrar bör alltid ta sig tid att spela spel tillsammans med sina barn; det enda problemet med att använda detta tillvägagångssätt för att välja videospel är det faktum att spelet redan finns i huset och pengarna spenderas. Öppnade spel kan sällan återlämnas och när de väl är i huset och deras heta små händer släpper barnen inte spel utan mycket krångel, klagomål och upprördhet. Således är det ett måste att fatta ett välgrundat beslut innan du tar hem spelen!

Så hur gör en förälder att välja ett videospel för barnen att spela? Att läsa baksidan av omslaget kommer sannolikt inte att ge mycket information medan surret på Internet kan fyllas så förbjudande med insiderlingo att det är svårt att urskilja om spelet är lämpligt, för våldsamt eller kanske till och med innehåller innehåll som är stötande.

Samtidigt, helt enkelt för att ett spel är mycket populärt och kvällsnyheterna visar långa rader av konsumenter som väntar utanför butikerna för att de ska säljas, betyder det inte att det erbjuder den typ av spel som föräldern vill bjuda in till Hem. Lyckligtvis finns det fem enkla steg för att välja videospel som båda föräldrar och deras barn kommer att älska. Dessa steg är inte komplicerade, kräver ett minimum av ansträngning och är ganska tillförlitliga.

1. Kontrollera ESRB-klassificeringen

Entertainment Software Rating Board (ESRB) utvecklade ett klassificeringssystem som rankar spelinnehållet efter ålderspassning. Betygen är “EC”, “E”, “E 10+,” “T”, “M”, “AO” och “RP.”

Spel betecknade med “EC” är lärorika och roliga för förskolebarn och unga grundskolebarn. En “E” konstaterar att spelen är lämpliga för alla spelare, och även om förskolebarn kan ha mer av en inlärningskurva för att få spelet att spela rätt, finns det inget anstötligt innehåll. Håll utkik efter spel med “E 10+” eftersom dessa spel är reserverade för barn äldre än 10. Något mildt språk är vanligtvis införlivat i spelet.

Ett spel som är betygsatt “T” är reserverat för tonåringar, och föräldrar bör veta att våld, sexuella intryck, partiell nakenhet och förbannelseord är lika med kursen. “M” för mogna indikerar spel för de som är över 17 år och blod, tarmar, gore och sex är legendariska i dessa spel. Över ante är spel märkta “AO” eller endast vuxna, eftersom de är “M” i kvadrat. En “RP” -klassificering betyder helt enkelt att ett betyg väntar, och föräldrar bör hålla på med att köpa spelet tills betyget har fördelats.

2. Läs ESRB: s innehållsbeskrivare

Eftersom förskolebarn och grundskolebarn inte bara kan fångas in i åldersgrupper, utan de bör differentieras mycket mer av deras mognadsnivåer, kommer föräldrar att vara kloka att läsa ESRB-innehållsbeskrivningarna på baksidan av videospelpaketen. De listar potentiellt anstötligt innehåll.

Till exempel avser “animerat blod” lila, grönt eller andra sorters orealistiskt blod som kan visas under spelet, medan en lista över “blod” är en indikator på att realistiskt avbildat blod är en del av spelet. Barn som är mycket känsliga för blod kanske inte tycker om att spela dessa spel, även om de är klassade för sina åldersgrupper.

3. Förstå klassificeringarna när du handlar för äldre barn

Föräldrar som har gått igenom åldersanpassade betyg och också gjort det genom att läsa beskrivningarna kan nu stumpas av en ytterligare klassificering: vilken typ av spel som deras barn kan förvänta sig.

Äldre barn kanske gillar “FPS” (First Person Shooter) -spel som sätter dem i handlingen ur ett förstapersonsperspektiv, snarare än att se karaktären de kontrollerar göra handlingarna – vilket är fallet i “TPS” (Third Person Shooter ) spel. Dessutom klassificeras vissa spel efter de typer av innehåll som ger historien, till exempel bilsimuleringsspel, strategispel eller sport- och pusselspel.

Skjutspel är de mest våldsamma medan strategispel kanske är de mest pedagogiska. Pusselspel kräver strategiskt tänkande men erbjuder inte många handlingsrörelser som tilltalar tonåringar.

4. Besök webbplatsen för spelplattformstillverkare

Föräldrar kan besöka webbplatsen för gadgeten som i slutändan tillåter barnen att spela videospel. Detta kan vara webbplatsen för PlayStation, GameCube, Nintendo, Xbox och en mängd underplattformar. Företagen listar de videospel som gjorts för dem, deras betyg och lägger oftare än inte trailers, skärmdumpar och korta konturer av själva spelet.

Även om en sådan webbplats inte erbjuder en djupgående och opartisk analys av spelet, är det ett ganska användbart verktyg för att få en bra känsla för spel och innehåll utan att behöva förlita sig enbart på ett betyg, baksidan av ett paket eller marknadsföringsinsatser.

5. Kontrollera med organisationer som erbjuder oberoende spelutvärderingar

Det finns olika organisationer som inte är knutna till videospelindustrin och fortfarande ger råd till föräldrar. Vissa grupper fokuserar på utbildningsaspekterna medan andra är trosbaserade och granskar spelen från denna vinkel. Hitta en grupp som uppfyller dina personliga kriterier och granska recensionerna på olika spel du funderar på för dina barn.

En av de mest kända grupperna är Entertainment Consumers Association som erbjuder insikt i såväl branschen som spelen. Föräldrar som vill ha mer detaljerad information om de spel de överväger kommer att göra det bra att besöka forum och webbplatser för sådana grupper och lära av andra föräldrar vars barn kanske redan spelar dessa spel.

Eftersom detta är interaktiva forum har föräldrarna den unika förmågan att faktiskt ställa frågor från andra föräldrar, och om det finns en speciell oro för ett spel, är det här platsen för att få mer information.

Om allt annat misslyckas

Naturligtvis, om allt annat misslyckas, finns det den gamla reserven för de klassiska spelen och karaktärerna. Crash Bandicoot, Mario, Spyro och Pokémon är spelkaraktärer som har funnits ett tag och i en mängd inkarnationer. Även om det pedagogiska värdet av några av dessa spel är diskutabelt, erbjuder de rip-roaring fun, rad-rörelser, och säkert det underhållningsvärde som barnen uppskattar mest. Samtidigt undviker de elak språk, nakenhet och uttryckligt våld som föräldrar motsätter sig.

Föräldrar i en tidskram eller de som helt enkelt inte kan hitta ett spel som uppfyller deras normer hittar vanligtvis en vinnare i dessa genrer. Dessutom, eftersom de är en del av en populär serie, kan föräldrar och barn fatta köpbesluten tillsammans. Till exempel erbjuder de populära Mario-spelen offshoots som “Luigi’s Mansion” som erbjuder utforskning av ett spökhus, medan andra offshoots är racingspel.

Helt annorlunda spel – men ändå samma lugnande karaktärer och samma lämplighet – gör detta till ett utmärkt tillfälle för föräldrar och barn att komma överens om den lek som barnen skulle vilja prova, samtidigt som de håller sig borta från potentiellt stötande spel som erbjuder liknande spel.

Läs också PS3 VS XBOX 360 – Exklusiva spel för 2008!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.