Vilken version är mest populär?

CS: GO

CS: GO

Det pågår för tillfället en debatt om Counter-Strike är på väg att dö ut, men faktum är att det är långt ifrån, dock finns det så pass många versioner som gör att spelarna är väldigt utspridda. Ibland finns det en liten rivalitet mellan de olika spelarna som gillar sina versioner bäst, där man ofta hävdar att något är bäst, eller att det har flest spelare. Därför tänkte vi göra en undersökning och kolla vilket spel som faktiskt är mest populärt i dagsläget.

Verktyget vi har använt oss av heter SteamGraph, de har tagit statistik från Steam som man sedan kan se i olika grafer och samtidigt jämföra.

Condition Zero är det spelet som spelas allra minst, det har ungefär 1700-1900 spelare varje månad. Vilket ändå är ganska högt för versionen som anses som den svagaste och mest ”misslyckade”.

Vårt kära Source dock håller sig fortfarande uppe i toppen, med ca 30000 spelare varje månad. Det nya CS:GO har faktiskt bara några hundra spelare mer i månaden. Lite överraskande dock är att det gamla hederliga CS 1.6 som är äldst av alla versioner vi kollat på har flest spelare i månaden, än så länge, med runt 35000 spelare.

Kollar man dock över en längre period så tappar CS 1.6 spelare för varje månad, samtidigt som CS:GO sakta men säkert ökar i antal spelare. Man kan alltså ana en viss trend. Men en sak som är säker är att det finns många som håller fast vid sina kära versioner så spelen kommer leva vidare en lång tid framöver.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.