HeatoN – Den störste genom tiderna

Emil Christensen

Emil Christensen

De flesta som har spelat Counter-Strike under 2000-talet vet vem Emil Christensen är, mer känd under sitt nickname ”HeatoN”. Han är numera känd som den störste spelaren genom tiderna, lite som Maradona eller Pelé i fotboll, fast i Counter-Strike då.

Emil Christensen föddes den 14 juni 1984 i Huddinge. Som grabb spelade han ishockey, vilket även var den stora passionen, det var ishockeyproffs han ville bli. Men runt 1999-2000 var det var några kompisar som hade hittat ett nytt spel vid namn Counter-Strike, de behövde någon mer som var med och spelade. Då tvingade de mer eller mindre Emil att ställa upp, som var värdelös på spelet och klart sämst av kompisarna. Detta var något som triggade honom och han började spela mer och mer, innan sommaren drabbades han även av en ledbandsskada när han spelade ishockey och kunde mer eller mindre inte gå utanför dörren – utan satt istället inne och spelade CS och blev bättre för varje dag.

Karriären tog fart när han började spela med ”Ninjas in Pyjamas” eller kort och gott ”NiP”, de bildade en klan och började vinna fler och fler turneringar. Snart vann de nästan allt de deltog i och 2001 vann de världsmästerskapet Cyberathlete Professional League. Sedan dess kan man säga att HeatoN har ansetts som världens bästa Counter-Strike spelare. År 2007 meddelande Emil att han slutar att spela för att istället fortsätta som coach för sin klan, NiP.

Han har aldrig riktigt lämnat e-sport scenen, då han just nu jobbar med att utveckla och marknadsföra produkter som har med gaming att göra, som möss, headsets och musmattor.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.