CS:GO på väg att ta över

Counter-Strike:Global offensive ser ut att vara på god väg att ta över som den mest populära Counter-Strike-versionen. Man har nu passerat en viktig milstolpe i och med att 100,000 personer har spelat spelet samtidigt. Dessutom är Counter-Strike: Global Offensive den överlägset mest populära Counter-Strike-varianten på Steam. Dess popularitet ökar också kraftigt, vilket inte betyder att Counter-Strike och Counter-Strike: Source inte är populära, men deras popularitet ligger stilla eller dalar sakta. Dock, dessa siffror är från Steam, och berättar kanske inte riktigt hela historien.

Counter-Strike 1.6 kräver ju faktiskt inte att man spelar via Steam, och det är oklart hur många icke-Steam-spelare man har, även om det säkert är många. Ytterligare ett problem är bristen på data, som bara sträcker sig några år tillbaka i tiden. En sak kan dock sägas med säkerhet: Counter-Strike i olika versioner fortsätter att vara populärt, och det kommer med största säkerhet att ta många, många år innan Counter-Strike 1.6 dör ut, om det ens kommer att ske. För även om Counter-Strike 1.6 popularitet minskat sedan Global Offensive kom, så visar de senaste halvårets siffror på en svag ökning. Inte lika kraftig som för Global offensive, men ändå en ökning.

Vem vet, om fem eller tio år kanske vi fortfarande spelar Counter-Strike 1.6, medan Global Offensive är på väg åt samma håll som Source: nedåt. Nya versioner av Counter-Strike kommer alltså att locka spelare, men kanske är det till syvende och sist det gamla klassiska Counter-Strike 1.6 vi återvänder till.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.