De bästa svenska klanerna genom tiderna

Vilka är de bästa svenska spel-klanerna genom tiderna? En något subjektiv fråga, men våra svar här är definitivt 100% objektivt. I alla fall enligt oss…

Ninjas in Pyjamas
De pyjamasklädda ninjorna uppstod år 2000, och upplöstes 2007. Deras största framgång kom tidigt, då man 2001 blev världsmästare i Counter-Strike. Därmed borde ju deras lycka vara gjord, men så blev inte riktigt fallet. Finansiella problem gjorde att man gick med SK Gaming, vilket resulterade i en tillfredsställande lösning. Under de kommande åren så vann man så stora summor på sitt Counter-Strike-spelande; både från turneringsvinster och sponsorkontrakt, och man hade hundratusentals fans runtom i världen. 2012 så gjorde man så sin comeback, nu med inriktning på Counter-Strike: Global Offensive, där man visat sig vara minst lika bra.

Fnatic
Vän av ordning kommer nu säkert att protestera och säga att Fnatic inte är någon svensk spelklan. Rent tekniskt är det korrekt, men vi hävdar att det stora antal svenska spelare man haft – och har – gör att man kan beteckna dem som ”svenska”, då vi faktiskt är det mest representerade landet hos Fnatic. Deras lag i Counter-Strike: Global Offensive är 100% svenskt, och flera av de övriga har en eller flera svenska medlemmar. Sammantaget tycker vi att det gör att de förtjänar att kallas en av de bästa svenska klanerna genom tiderna.

SK Gaming
Liksom med Fnatic är det kanske inte tekniskt korrekt att kalla SK gaming en svensk klan, men då en stor del av deras berömmelse kommer från svenska spelare (och då inte enbart pyjamasninjorna), så är de också värda att nämnas; inte minst för att Ninjas in Pyjamas var den första e-sportsklanen som någonsin kontrakterades över huvud taget.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.