Topp tio tips för att köra ungdomsspel för barn – Episkt kul för alla!

Du har ett fantastiskt spel i åtanke, en massa ivriga barn och en plats som valts ut för att spela. Vad kan eventuellt gå fel? Ingenting förhoppningsvis … men för att säkerställa din framgång med att köra ungdomsgruppsspel, här är mina topp 10-tips.

Avfyra alla!

Det är absolut nödvändigt att du kommer med hög energi! Innan du möter barnen, ta några stora andetag, hoppa upp och ner och bli pumpad! Om du är platt, kommer också barnen att vara platta.

Därefter skjuta upp barnen! Få dem glada. Deras energi kommer att antända dem omkring dem. Du kan göra detta genom att ställa korfrågor, “Vem är redo för ett fantastiskt spel …?” “Blue Team, är du redo? Red Team, är du redo?” Få dem att upprepa sina svar tills deras energinivå matchar din. Kanske kan de komma med sina egna lagnamn och lagsång.

Älskar spelet

Du måste tro på spelet själv. Varje antydan att du inte är hundra procent säker på att detta är ett fantastiskt spel, kommer barnen att ta upp det. Så lär dig spelet väl och se till att det passar perfekt för den ungdomsgrupp du arbetar med. Läs reglerna, titta på en video av andra barn som spelar spelet och ställ frågor från andra lärare eller ungdomsledare som har kört spelet tidigare. Håll det enkelt, särskilt om det är dina första spel för ungdomsgrupper för barn.

Förberedelser är kung

Du kan aldrig vara för beredd. När du har studerat spelreglerna, anteckna reglerna på ett palmkort för att ha med dig när du instruerar barnen. Välj en lämplig plats att spela spelet. Om du är utomhus, överväga barnens väder, säkerhet och gränser. Se till att du har den utrustning du behöver för att spela spelet och ställa in så mycket du kan innan barnen kommer för att leka. Tänk på var barnen kommer att vara när de ger instruktioner. Till exempel, låt dem inte kasta sig i solen och se till att deras ögon vänder sig bort från distraktioner.

Tänk på dryckstopp och catering för barn med speciella behov. Tänk på hur du kommer att skjuta upp barnen och hur du kommer att leverera spelreglerna. Identifiera spelgränserna och ha en plan för att hantera beteenden. Kommer du att använda en visselpipa för att få barnens uppmärksamhet, eller kommer du att använda en annan signal?

Ha målet i åtanke

Innan du börjar i alla spelregler, se till att barnen känner till målet eller syftet med spelet. Om de har målet i åtanke kommer de att bättre förstå reglerna. Om du har målet i åtanke kommer det att bli lättare att förklara spelreglerna.

Tips om hur du levererar spelreglerna

Se till att barnen sitter och fokuserar på dig. De får inte prata eller titta på distraktioner kring dem. Se till att alla barn som ska leka är närvarande. Du vill inte att de som kommer sent kommer halvvägs genom dina instruktioner.
Barn har en kort uppmärksamhet, så var noggrann med dina regler och håll dem enkla. Berätta för barnen att de kan ställa frågor när du har gett dina instruktioner.
När reglerna har getts gillar jag att spelarna reviderar dem. Gör detta genom att låta dem hitta en vän och upprepa reglerna för dem.

Kör vid behov en kort demonstration av spelet eller aspekten av spelet med hjälp av barn som kan det (du kan behöva förbereda dig för detta med utvalda spelare eller hjälpare).
Låt alltid barnen ställa frågor för att ytterligare klargöra deras förståelse.

Delat ägarskap

Spelare blir bättre motiverade om de uppmanas att föreslå förbättringar av spelet. Detta fungerar bra när du har spelat en omgång av spelet. Vad jag gör är att sammanföra alla och sedan bjuda in spelare att föreslå en förbättring av gruppspelet. En handuppräckning visar om idén accepteras av alla. Berätta för alla att vi kommer att pröva denna idé och om den fungerar bra, behåll den i spelet. Detta ger alla äganderätt. Det finns alltid utmärkta idéer som jag aldrig skulle ha tänkt på.

Stoppa spelet innan det kraschar

Nu när barnen har en fantastisk tid att spela det ungdomsgruppsspel som du introducerade är det dags att döda spelet innan barnen tröttnar på det. Genom att avsluta på en hög ton kommer barnen att vara ivriga att komma tillbaka och spela det igen en annan dag.
Pisk aldrig en död häst. Om ditt ungdomsgruppsspel inte kommer att planera, eller om du ser att barnen tappar intresset – avsluta det och ta en paus, spela sedan nästa spel du har förberett.

Skapa upplevelsen

Sammanfoga en berättelse eller ett tema i ditt gruppspel. Kanske har karaktärer, rekvisita eller till och med en speciell kostym. Detta förbättrar upplevelsen för dina spelare. Spel som Narnia, Star Wars och Treasure sammanflätar en historia med karaktärer som olika spelare kan väljas för.

Inga åskådare

Involvera åskådarna i spelet. Dessa kan vara syskon eller föräldrar. Sätt dem i ett lag eller låt dem domare spelet. Se till att du spelar spelet också. Barnen blir glada över att du njuter av upplevelsen med dem.

Pit Stops

Slutligen, se till att det finns regelbundna pauser mellan spel eller under längre spel. Detta gör att barnen kan få andan tillbaka och återfukta. Se till att pauserna är korta. Du vill inte att barnen ska stängas av. Med lagspel ger spelarna tid att ha korta lagmöten för att strategisera.

Där har du det, mina bästa tips för att köra ungdomsgruppsspel för barn, samlat på mig från många års arbete som skollärare som specialiserat sig på spel.

Episkt kul för alla!

Författare, Trevor Howitt är en passionerad skollärare med en mycket stor egen familj. Med 35 års erfarenhet av att arbeta med barn har han specialiserat sig på att driva ungdomsgruppsspel.

Barn älskar att spela spel! Före internetåldern var det normala att spela gruppspel inifrån och ut. Dessa spel förde människor tillsammans och gav barnen de sociala färdigheter som de fortsätter att använda som vuxna. Roliga gruppspel är viktiga för skolor, familjen och samlingsplatser.

Läs också Topp tio klassiska videospel

Bookmark the permalink.

Comments are closed.