Om det nyaste spelet CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive kom förra året (2012), och är den senaste Counter-Strike-versionen. Frågan om det är bra eller inte kan besvaras med ett enkelt ja. Mer intressant är då huruvida de lever upp till de förväntningar man kan ha på ett Counter-Strike-spel. Att det är bra är liksom inte tillräckligt; det ska ju helst av allt vara bättre än föregångarna. Varför annars bry sig om att spela? Poängen med Counter-Strike är ju att spela med/mot varandra, inte att följa en lång och komplicerad historia.

I grund och botten är Counter-Strike: Global Offensive samma spel som föregångarna. Ett lag spelar terrorister, det andra anti-terrorister. Efter att ett lag vunnit, byter man sida. Inga krångligheter här, inte. Det finns också offline-lägen, som mest är till för den som behöver lite övning för att komma in i spelet. Annars består nyheterna mest av nya banor och lite nya vapen och utrustning. Det är förstås trevligt, men pekar lite på en av svagheterna med Counter-Strike: Global Offensive. Antalet nyheter är lite väl litet. Spelet är dock lite snyggare och mer polerat än Counter-Strike: Source.

På det hela taget är det dock ett bra spel. Eller, rätt ska vara rätt. Ett mycket bra spel. Man kommer definitivt att kunna ha roligt i månader och år med det. Det är dock ingen livsnödvändig uppgradering. Har man fortfarande stort utbyte av Counter-Strike: Source så räcker det gott och väl. Men har man råd så bör Global Offensive införskaffas. Man för lite omväxling, samtidigt som spelupplevelsen i grund och botten är bekant; man behöver inte lära sig ett helt nytt spelsystem.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.