De vanligaste banorna

I Counter-Strike har som bekant inte alla banor samma mål, utan segervillkoren varierar, och skiljer sig också åt beroende på vilken sida man spelar på. Den absolut mest populära spelformen, och rätt så enkel att beskriva är Bomb Defusal. Terroristerna ska plantera en bomb, och anti-terroristerna ska försöka förhindra att den sprängs. Anti-terroristerna vinner även om tiden går ut innan bomben hinner detonera. På varje bana finns det två olika ställen man kan plantera bomben på. Banor med detta tema använder sig av prefixet de_.

de_Nuke
Trots namnet så handlar det här tyvärr inte om att detonera en atombomb. I stället är målet för terroristlaget att spränga en kärnvapenbestyckad missil med C4. Det finns två missiler att välja mellan på banan och man kan applicera sitt sprängämne antingen underifrån eller från ovan.

de_Dust2
Som namnet antyder är detta en uppföljare till en tidigare bana, Dust. Dust2 är antagligen den mest populära av alla Counter-Strike-banor. Målet för terroristlaget är att spränga en eller båda av två lager med kemiska vapen, och antiterroristerna ska som vanligt försöka förhindra detta. Då banan är så populär finns det en mängd olika tips, strategiguider och annat matnyttigt att hitta på nätet.

de_Inferno
Ytterligare en populär Bomb Defusal-bana. Den här gången är terroristlagets mål två gasledningar som löper genom en liten by. Med tanke på vad gas kan göra i samband med eld och explosioner, så är det lätt att förstå varför banan har det namn den har. Inferno skiljer sig också ganska rejält åt mellan olika versioner av Counter-Strike.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.